Jaa tämä sivu

Viilentävä Ilmalämpöpumppu - Opas

Miten ilmalämpöpumppu jäähdyttää?

Ilmalämpöpumppu jäähdyttää sisäilmaa tehokkaasti. Viilennys toimii periaatteessa käänteisenä lämmityksenä, missä laite ottaa huoneilmasta lämpöä ja siirtää sen ulos. Viilennyskäytössä tärkeää on asettaa laite jäähdytystoiminnolle, ei automaatille, jolloin se pystyy ylläpitämään tasaisen viileää lämpötilaa sisätiloissa.

Miten ilmalämpöpumpulla kannattaa viilentää?

Ilmalämpöpumpun viilennystoimintoa käytettäessä on suositeltavaa säätää lämpötila noin 23–24 asteeseen, mikä riittää tekemään sisäilman miellyttäväksi. Tämä johtuu siitä, että ilmalämpöpumppu poistaa samalla myös kosteutta sisäilmasta. Viilentämisessä on tärkeää pitää ikkunat ja ovet suljettuina, jotta viileä ilma ei karkaa ulos. Lisäksi, viilennystä tehostetaan estämällä suoran auringonpaisteen pääsy sisätiloihin esimerkiksi sälekaihtimien tai verhojen avulla.

Millä asetuksella ilmalämpöpumppu kesällä?

Kesäisin ilmalämpöpumppu kannattaa säätää 23 tai 24 asteeseen ja pitää se päällä jatkuvasti. Tämä estää rakenteiden lämpenemisen ja auttaa ylläpitämään tasaisen viileän lämpötilan. Laitteen sammuttaminen ja päälle laittaminen lyhyiksi jaksoiksi ei ole suositeltavaa, sillä se voi lisätä energiankulutusta ja heikentää laitteen tehokkuutta.

Paljonko ilmalämpöpumppu viilentää?

Ilmalämpöpumppu voi viilentää sisälämpötilan jopa 18–20 asteeseen ulkolämpötilasta riippuen. Kuitenkin, yleensä suositellaan viilentämään sisäilmaa pari astetta ulkoilmaa viileämmäksi. Sähkönkulutus on viilennyksellä yllättävän vähäistä, tyypillisesti alle euron vuorokaudessa.

Oikean ilmalämpöpumpun valinta viilennyskäyttöön

Valittaessa ilmalämpöpumppua viilennyskäyttöön, on tärkeää mitoittaa laite oikein tilan koon ja muiden tekijöiden, kuten ikkunoiden suunnan, pinta-alan ja asukkaiden lukumäärän perusteella. Nyrkkisääntönä voidaan pitää noin yksi kilowatti jäähdytystehoa parinkymmenen neliömetrin tilaa varten. Asennuspalveluumme sisältyy ilmainen kartoitus jossa asiantuntijamme auttaa sinua valitsemaan juuri kohteeseesi oikein mitoitetun ja ominaisuuksiltaan sopivan viilentävän ilmalämpöpumpun. 

Lue lisää Hesatekin asennuspalvelusta>>

Tutustu viilentäviin ilmalämpöpumppuihimme >>

Kuinka viilentävää ilmalämpöpumppua kannattaa huoltaa?

Kesällä, kuten muulloinkin, ilmalämpöpumpun suodattimet tulee pitää puhtaana, mikä edesauttaa laitteen suorituskykyä. Suodattimien säännöllinen puhdistaminen ja vaihtaminen on välttämätöntä laitteen tehokkaan toiminnan kannalta. Jos sinulla on vain kesällä käytössä oleva viilentävä ilmalämpöpumppu, suosittelemme huollattamaan sen ammattilaisen toimesta ainakin vuoden tai kahden vuoden välein keväällä ennen viilennyksen aloittamista. Tämä varmistaa, että laite toimii optimaalisesti ja estää ennalta mahdolliset tekniset ongelmat.

Tutustu Fresh Wash huoltopalveluumme >>

Paljonko ilmalämpöpumpulla viilennys maksaa?

Ilmalämpöpumpun käyttö viilennykseen on suhteellisen edullista. Sähkönkulutus viilennyksellä on tyypillisesti hyvin vähäistä. Esimerkiksi, useimmissa tapauksissa ilmalämpöpumpun käyttö viilennykseen voi maksaa alle euron päivässä. Tarkka kustannus riippuu kuitenkin monista tekijöistä, kuten ilmalämpöpumpun tehokkuudesta, käytetystä sähkön hinnasta, ja siitä, kuinka paljon laitetta käytetään. Viilennyskustannukset voivat vaihdella myös asunnon koosta ja eristysominaisuuksista riippuen.

Tärkeää on muistaa, että laadukas, energiatehokas ilmalämpöpumppu voi säästää pitkällä aikavälillä huomattavasti viilennyskustannuksissa. Lisäksi, oikein mitoitettu ja säännöllisesti huollettu laite varmistaa energiatehokkuuden ja pienentää kustannuksia.

Hesatek Oy - Lämpöpumput lämmitykseen ja viilennykseen

Olemme Mitsubishi, Toshiba ja Gree ilmalämpöpumppujen, ilma-vesilämpöpumppujen sekä jäähdytyslaitteiden virallinen jälleenmyyjä, asentaja ja huoltaja. Jo 14 vuoden ajan olemme tarjonneet avaimet käteen periaatteella lämmitys- ja viilennysratkaisuja niin yksityis- kuin yritysasiakkaillekin. Mikäli haluat tarjouksen, saat asiantuntijaltamme veloituksettoman kartoituksen kohteestasi. Voit ostaa laitteita, varaosia ja tarvikkeita myös suoraan verkkokaupastamme.

Jätä tarjouspyyntö

Haluaisitko tarjouksen lämpöpumpusta tai kaipaako nykyinen laitteesi huoltoa?
Valitse alta mitä tarjouspyyntösi koskee ja lähetä lomake. Palaamme asiaan 1-3 arkipäivän sisällä.
Voit myös soittaa numeroon 09 4289 1192 (klo 8-15) mikäli asiallasi on kiire.