Jaa tämä sivu

Ilma-vesilämpöpumput: Ostajan Opas

Miten ilma-vesilämpöpumppu toimii?

Ilma-vesilämpöpumppu hyödyntää ulkoilman lämpöenergiaa lämmittääkseen vettä, jota voidaan käyttää sekä lämmityksessä että käyttöveden lämmittämisessä. Laitteisto koostuu ulkoyksiköstä, joka kerää ulkoilman lämpöä, ja sisäyksiköstä, joka siirtää lämmön veteen. Tämä prosessi on paitsi tehokas myös ympäristöystävällinen, sillä se vähentää fossiilisten polttoaineiden tarvetta. 

Hankintavaihtoehdot

  1. Asennettuna hankkiminen: Tämä on suositeltavaa, jos sinulla ei ole aiempaa kokemusta. Saat näin laitteen, asennuksen ja huoltopalvelut samasta paikasta. Haittapuolena on, että valikoima voi rajoittua myyjän tarjontaan. Tilatessasi ilma-vesilämpöpumpun Hesatekilta, saat kokonaisvaltaisen asennuspalvelun, sekä laajan valikoiman Mitsubishi ilma-vesilämpöpumppuja, taaten juuri kohteeseesi parhaiten sopivan laitteen. Lue lisää>>

  2. Laite ja asennus eri taholta: Laajempi valikoima on tämän vaihtoehdon etu. Haittapuolena on, että asentajat eivät välttämättä tunne kyseistä laitemallia kunnolla.

Hintahaarukka ja avustukset

Hinnat vaihtelevat 5 500 ja 20 000 euron välillä, riippuen kiinteistön koosta ja tarvittavan laitteen tehokkuudesta. Voit saada jopa 4000e avustusta hankintaan ARA-energia avustuksella.

Asennuksen merkitys

Asennus on avainasemassa. Virheellisesti mitoitettu tai asennettu laite ei tuota haluttuja säästöjä. Asiantunteva asennus varmistaa, että laite toimii optimaalisesti ja saat tarvittavan opastuksen käyttöön.

Ilma-vesilämpöpumppu on ihanteellinen valinta korvaamaan vanhentuneet kaukolämpö-, öljy- tai kaasulämmitysjärjestelmät. Asennus onnistuu tyypillisesti tekniseen tilaan, jossa vanha lämmitysjärjestelmä sijaitsi.

Valitessasi asennuksen Hesatekilta, voit nauttia huoletta ilma-vesilämpöpumpun hankinnasta, sillä tarjoamme laitteen ja asennuksen avaimet käteen periaatteella, huolehtien kohteen kartoituksesta, oikeasta mitoituksesta, laitteen toimituksesta paikalle sekä itse asennuksesta. Lue lisää>>

Ilma-vesilämpöpumpun valinta

Valinnassa on tärkeää kiinnittää huomiota hyötysuhteeseen, pakkastoimivuuteen, äänitasoon ja takuuseen. SCOP-arvo kuvaa laitteen energiatehokkuutta, ja parhaimmissa malleissa se voi olla 4-5, mikä tarkoittaa korkeaa lämmöntuottoa suhteessa käytettyyn energiaan. Tutustu valikoimaamme >>

Säästöpotentiaali

Oikein mitoitettu pumppu alkaa tuottaa säästöjä heti asennuksen jälkeen, ja sen hankintahinta voidaan säästää takaisin yleensä noin 5-8 vuodessa. Säästöt voivat olla merkittäviä, jopa keskimäärin 50-60 % vuodessa.

Ostajan muistilista

  • Mitoitus: Varmista, että laite on oikein mitoitettu kiinteistösi tarpeisiin.

  • Ammattimainen asennus: Valitse pätevä ammattilainen asennukseen.

  • Huolto ja varaosat: Varmista valitsemasi laitteen huolto- ja varaosien saatavuus. Tarjoamillamme Mitsubishi Ecodan ilma-vesilämpöpumpuilla on kattava saatavuus varaosia sekä pieni huollontarve. Jos ilma-vesilämpöpumppusi kanssa ilmenee ongelmia, saat meiltä myös huoltopalvelua.

Asennuksen työvaiheet

Asennus sisältää monia vaiheita, kuten vanhan järjestelmän purkamisen, läpivientien porauksen, putki- ja sähkötyöt, ulkoyksikön asennuksen ja tyhjiöinnin. Tämä työ on luvanvaraista ja vaatii ammattitaitoa. Kaikki ilma-vesilämpöpumpun asentajamme omaavat vaadittavat kylmäaineluvat.

Loppupäätelmät

Ilma-vesilämpöpumppu on tehokas ja taloudellinen ratkaisu kodin lämmitykseen. Oikein valittu ja asennettu järjestelmä tuottaa merkittäviä säästöjä ja lisää asumismukavuutta. Harkitse asennusta avaimet käteen -periaatteella, joka kattaa kaikki tarvittavat asennustyöt ja takaa onnistuneen lopputuloksen.

Lue lisää ilma-vesilämpöpumpun asennuspalvelustamme: Hesatek - Ilma-vesilämpöpumpun asennus

Hesatek Oy - Lämpöpumput lämmitykseen ja viilennykseen

Olemme Mitsubishi, Toshiba ja Gree ilmalämpöpumppujen, ilma-vesilämpöpumppujen sekä jäähdytyslaitteiden virallinen jälleenmyyjä, asentaja ja huoltaja. Jo 14 vuoden ajan olemme tarjonneet avaimet käteen periaatteella lämmitys- ja viilennysratkaisuja niin yksityis- kuin yritysasiakkaillekin. Mikäli haluat tarjouksen, saat asiantuntijaltamme veloituksettoman kartoituksen kohteestasi. Voit ostaa laitteita, varaosia ja tarvikkeita myös suoraan verkkokaupastamme.

Jätä tarjouspyyntö

Haluaisitko tarjouksen lämpöpumpusta tai kaipaako nykyinen laitteesi huoltoa?
Valitse alta mitä tarjouspyyntösi koskee ja lähetä lomake. Palaamme asiaan 1-3 arkipäivän sisällä.
Voit myös soittaa numeroon 09 4289 1192 (klo 8-15) mikäli asiallasi on kiire.