Jaa tämä sivu

Kuinka valitsen sopivan ilmalämpöpumpun?

Ilmalämpöpumpun valinta voi tuntua monimutkaiselta prosessilta, mutta oikeilla tiedoilla voit valita sopivan pumpun tarpeisiisi. Tässä artikkelissa käsitellään joitakin tärkeitä seikkoja, jotka sinun on otettava huomioon ilmalämpöpumpun valinnassa.

Käyttötarve

Ilmalämpöpumpun hankinta kannattaa aloittaa usein ensin tarpeen selvittämisellä. Osa ilmalämpöpumpuista on tarkoitettu vain viilentämiseen ja toiset pääasiassa lämmittämiseen.

Sijainti

On tärkeää harkita, mihin ilmalämpöpumppu sijoitetaan. Paras paikka on usein olohuone tai muu tila, jossa vietät eniten aikaa tai kohta, josta ilmavirta ja lämpö pääsee leviämään mahdollisimman tasaisesti koko tilaan. Jos on tarve lämmittää kahta kerrosta, usein kahden ilmalämpöpumpun tai multisplit ilmalämpöpumpun hankinta on järkevää.  Multisplit ilmalämpöpumppu on ilmalämpöpumppujärjestelmä, jossa yksi ulkoyksikkö on kytketty useampaan sisäyksikköön.

Teho

Ilmalämpöpumpun tehon valinta riippuu myös kodin koosta, mutta myös sen eristyksestä, huoneiden koosta ja muista tekijöistä, kuten korkeudesta ja ilmankosteudesta. Yleensä tehokkaampi ilmalämpöpumppu on parempi, koska se voi nopeammin saavuttaa halutun lämpötilan ja säästää energiaa, mutta se voi myös olla kalliimpi.

Viilennystehoa tarvitaan yleisesti noin 70 W  yhtä neliömetriä kohti. Esim. 50 m² normaalin huonekorkeuden huone tarvitsee noin 3,5 kW

viilennystehoa. 

Lämmitykseen puolestaan tarvitaan noin 0.5 W tehoa yhtä neliömetriä kohti (normaali huonekorkeus). Esimerkiksi 30 m² huone tarvitsee noin 1,5 kW lämmitystehoa.

Energiatehokkuus

Energiatehokkuus on tärkeä seikka ilmalämpöpumpun valinnassa. Useimpien ilmalämpöpumppujen energiatehokkuudet vaihtelevat tyypillisesti A+++ ja A+ välillä.

Äänenvoimakkuus

Ilmalämpöpumpun hankinnassa on usein hyvä perehtyä laitteen sisäyksikön äänenvoimakkuuteen. Esimerkiksi makuuhuoneeseen kannattaa valita laite, joka on erityisen hiljainen. Monet valmistajat tarjoavat laitteita, joiden hiljaisin äänenvoimakkuus on jopa vain 19 dB!

Kustannukset

Ilmalämpöpumpun kustannukset voivat vaihdella merkittävästi eri malleissa ja valmistajilla. On tärkeää löytää laite, joka sopii budjettiisi, mutta muista myös pitkän aikavälin säästömahdollisuudet energiankulutuksessa. Lopullinen päätös riippuu sinun henkilökohtaisista tarpeista ja budjetista.

Apua ammattilaisilta

Jos sinua jäi mietityttämään jokin seikka ja kaipaisit apua ilmalämpöpumpun valinnassa, niin ota asiakaspalveluumme yhteyttä niin autamme sinua valitsemaan juuri sinulle sopivan laitteen!

Voit ottaa yhteyttä meihin puhelimitse soittamalla numeroon 09 4289 1192 tai laittamalla sähköpostia osoitteeseen kauppa@hesatek.shop.

 

Hesatek Oy - Lämpöpumput lämmitykseen ja viilennykseen

Olemme Mitsubishi, Toshiba ja Gree ilmalämpöpumppujen, ilma-vesilämpöpumppujen sekä jäähdytyslaitteiden virallinen jälleenmyyjä, asentaja ja huoltaja. Jo 14 vuoden ajan olemme tarjonneet avaimet käteen periaatteella lämmitys- ja viilennysratkaisuja niin yksityis- kuin yritysasiakkaillekin. Mikäli haluat tarjouksen, saat asiantuntijaltamme veloituksettoman kartoituksen kohteestasi. Voit ostaa laitteita, varaosia ja tarvikkeita myös suoraan verkkokaupastamme.

Jätä tarjouspyyntö

Haluaisitko tarjouksen lämpöpumpusta tai kaipaako nykyinen laitteesi huoltoa?
Valitse alta mitä tarjouspyyntösi koskee ja lähetä lomake. Palaamme asiaan 1-3 arkipäivän sisällä.
Voit myös soittaa numeroon 09 4289 1192 (klo 8-15) mikäli asiallasi on kiire.