Jaa tämä sivu

Vuotava sisäyksikkö

Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö tiputtaa vettä, mitä tehdä?

Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö voi alkaa tiputtamaan vettä kesällä tai kostealla säällä. Tämä on yleinen ongelma, johon voi olla useita syitä. Talvella ilmalämpöpumppua ei suositella käyttämään viilennyskäytöllä. Jos huomaat laitteen tiputtavan vettä, suosittelemme tarkistamaan seuraavat asiat:

1) Tarkista laitteen asetukset kaukosäätimestä

Ensinnäkin tarkista, että ilmalämpöpumpun asetukset ovat oikein. Pyyntilämpötila ei saa olla alle 23-24 celsiusastetta. Tämä on tavoitelämpötila, johon laite pyrkii viilentämään huoneen lämpötilan. Puhallinnopeuden tulee olla vähintään tasolla 2, ja laitetta on suositeltavaa pitää mahdollisimman kovalla puhallusnopeudella. Jos puhallusnopeus on liian matala ja ilma ei pääse leviämään huoneistoon, laitteen ympärille saattaa muodostua "mikroilmasto", joka aiheuttaa puhellusilman tiivistymisen sisäyksikön siivekkeeseen.

2) Tarkista kondenssivesiputken kaato

Tarkista, että kondenssivesiletkun pää on matalemmalla kuin mikään muu kohta kondenssiletkussa. Jos kondenssivesiletkussa ei ole kaatoa koko matkalla, saattaa vesi alkaa valumaan takaisin kohti sisäyksikköä. Tarkista myös, että kondenssivesiletkun pää ei ole veden alla, jos se on ohjattu kondenssivesiastiaan.

Jos edellä mainitut eivät auta, voi olla, että kondenssivesiletkussa on tukos. Tällöin emme suosittele tukoksen poistamista itse vaan suosittelemme olemaan yhteydessä laitteen asentaneeseen liikkeeseen.

3) Selvitä, milloin ilmalämpöpumppu on huollettu viimeksi

Jos ilmalämpöpumpun edellisestä huollosta on jo useampi vuosi, saattaa sisäyksikköön olla kerääntynyt likaa, erityisesti jos ilmalämpöpumppu on sijoitettu keittiöön tai muuhun tilaan jossa ilmassa on paljon rasvaa tai pölyä. Kerääntynyt lika saattaa aiheuttaa haasteita kondenssiveden oikeanlaiselle etenemiselle. Hesatek Oy:lta voit tilata ilmalämpöpumpulle Fresh Wash -huoltopesun, johon sisältyy sisäyksikön kokonaisvaltainen puhdistus. 

Huomioitavaa:

Huomioi, että kosteusvaurioiden välttämiseksi suosittelemme sammuttamaan laitteen mahdollisimman pian ongelman ilmettyä.

Jos ongelma jatkuu, voit soittaa tekniseen tukipuhelimeemme ilmalämpöpumppujen teknisissä vikatilanteissa tai käytönopastukseen liittyvissä asioissa. Puhelinpalvelumme on avoinna arkisin klo 9.00-15.00, ja puhelun hinta on 2,95 € / min + pvm. Jonotus on maksutonta.

Tekninen tuki: 0600 042 91

Voit myös tilata meiltä huollon ilmalämpöpumpullesi. Tilaa huolto>>

Toivottavasti tämä auttaa sinua ratkaisemaan ilmalämpöpumpun sisäyksikön vuoto-ongelman!

 

Terveisin,

Hesatek Oy

Hesatek Oy - Lämpöpumput lämmitykseen ja viilennykseen

Olemme Mitsubishi, Toshiba ja Gree ilmalämpöpumppujen, ilma-vesilämpöpumppujen sekä jäähdytyslaitteiden virallinen jälleenmyyjä, asentaja ja huoltaja. Jo 14 vuoden ajan olemme tarjonneet avaimet käteen periaatteella lämmitys- ja viilennysratkaisuja niin yksityis- kuin yritysasiakkaillekin. Mikäli haluat tarjouksen, saat asiantuntijaltamme veloituksettoman kartoituksen kohteestasi. Voit ostaa laitteita, varaosia ja tarvikkeita myös suoraan verkkokaupastamme.

Jätä tarjouspyyntö

Haluaisitko tarjouksen lämpöpumpusta tai kaipaako nykyinen laitteesi huoltoa?
Valitse alta mitä tarjouspyyntösi koskee ja lähetä lomake. Palaamme asiaan 1-3 arkipäivän sisällä.
Voit myös soittaa numeroon 09 4289 1192 (klo 8-15) mikäli asiallasi on kiire.