Jaa tämä sivu

Ilmalämpöpumpun huolto: Näin varmistat laitteen tehokkaan toiminnan - Hesatek Oy

Ilmalämpöpumpun huolto: Näin varmistat laitteen tehokkaan toiminnan

Ilmalämpöpumpun huolto on olennainen osa laitteen elinkaarta. Säännöllinen huolto pitää laitteen toimintakykyisenä ja energiatehokkaana koko sen käyttöiän ajan. Tässä blogikirjoituksessa käymme läpi, mitkä ilmalämpöpumpun huoltotoimenpiteet voit tehdä itse ja mitkä kannattaa jättää ammattilaiselle.

Ilmalämpöpumpun huolto itse

Ilmalämpöpumpun huoltoon liittyy useita toimenpiteitä, jotka voit tehdä itse. Nämä sisältävät muun muassa ilmalämpöpumpun karkeasuodattimen puhdistuksen, ulkoyksikön puhtaanapidon, viilennyskäytössä olevan ilmalämpöpumpun kondenssiveden tarkastuksen sekä ilmalämpöpumpun viilennys- ja lämmitystoimintojen testauksen keväisin ja syksyisin.

Ilmalämpöpumpun huolto ammattilaisella

Vaikka osan ilmalämpöpumpun huoltotoimenpiteistä voi tehdä itse, on joitakin toimenpiteitä, jotka kannattaa jättää ammattilaiselle. Näitä ovat esimerkiksi ilmalämpöpumpun lamellien puhdistus ja mahdolliset korjaustoimenpiteet, jos laite ei toimi oikein tai se on rikki. Hesatek Oy:n Fresh Wash huoltopalvelu tarjoaa ammattitaitoista apua näissä tehtävissä. Fresh Wash -huoltopesu on nopea ja tehokas tapa pitää ilmalämpöpumppu puhtaana ja toimintakykyisenä.

Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö Fresh Wash pesun jälkeen

Ilmalämpöpumpun sisäyksikkö ennen ja jälkeen Fresh Wash huoltopesun.

Ilmalämpöpumpun huolto ja energiatehokkuus

Ilmalämpöpumpun huolto on suoraan yhteydessä laitteen energiatehokkuuteen. Esimerkiksi karkeasuodattimen säännöllinen puhdistus vaikuttaa laitteen tehoon. Jos suodatin on likainen, laitteen teho laskee, mikä heikentää sen kustannustehokkuutta ja vähentää pumpun tuomaa säästövaikutusta. Fresh Wash -huoltopesu puhdistaa laitteen perusteellisesti, mikä parantaa sen tehokkuutta.

Ilmalämpöpumpun huolto ja laitteen käyttöikä

Säännöllinen ilmalämpöpumpun huolto pidentää laitteen käyttöikää. Huoltoon kuuluu myös laitteen sisäosien puhdistus, joka on tärkeää, sillä laitteen sisään kertyy vähitellen hienoa pölyä ja rasvaa. Nämä likakertymät estävät ilmalämpöpumpun maksimaalisen energiansäästön, minkä vuoksi ammattilaisen tekemä puhdistushuolto, kuten Fresh Wash -huoltopesu, on suositeltavaa tehdä 2–4 vuoden välein.

Ilmalämpöpumpun huolto ja kotitalousvähennys

Tiesitkö, että voit hyödyntää kotitalousvähennyksen ilmalämpöpumpun huollossa? Huoltopesun hinta muodostuu suurimmaksi osaksi työn osuudesta, josta on mahdollista saada kotitalousvähennys. Fresh Wash -huoltopesu on kustannustehokas tapa huoltaa ilmalämpöpumppu, ja sen kustannukset ovat suurimmilta osin vähennyskelpoisia verotuksessa.

Yhteenveto

Ilmalämpöpumpun huolto on tärkeä osa laitteen ylläpitoa. Huollon avulla varmistetaan laitteen tehokas toiminta ja pidennetään sen käyttöikää. Osa huoltotoimenpiteistä voidaan tehdä itse, mutta joissakin tapauksissa on suositeltavaa kääntyä ammattilaisen puoleen, kuten Hesatek Oy:n Fresh Wash -huoltopalvelun. Muista, että suurin osa ilmalämpöpumpun huoltoon liittyvistä kustannuksista on vähennyskelpoisia verotuksessa.

Lue lisää>>

Hesatek Oy - Lämpöpumput lämmitykseen ja viilennykseen

Olemme Mitsubishi, Toshiba ja Gree ilmalämpöpumppujen, ilma-vesilämpöpumppujen sekä jäähdytyslaitteiden virallinen jälleenmyyjä, asentaja ja huoltaja. Jo 14 vuoden ajan olemme tarjonneet avaimet käteen periaatteella lämmitys- ja viilennysratkaisuja niin yksityis- kuin yritysasiakkaillekin. Mikäli haluat tarjouksen, saat asiantuntijaltamme veloituksettoman kartoituksen kohteestasi. Voit ostaa laitteita, varaosia ja tarvikkeita myös suoraan verkkokaupastamme.

Jätä tarjouspyyntö

Haluaisitko tarjouksen lämpöpumpusta tai kaipaako nykyinen laitteesi huoltoa?
Valitse alta mitä tarjouspyyntösi koskee ja lähetä lomake. Palaamme asiaan 1-3 arkipäivän sisällä.
Voit myös soittaa numeroon 09 4289 1192 (klo 8-15) mikäli asiallasi on kiire.