Jaa tämä sivu

Moderni omakotitalo, jossa on näkyvissä energiaa säästävä ilma-vesilämpöpumppujärjestelmä, ympäröity vihreillä puilla ja kasveilla, symboloi ympäristöystävällistä ja energiatehokasta asumista - Hesatek Oy

Energiatehokkuuden ja arvon kasvun liittolainen

Ilma-vesilämpöpumput (IVLP) ovat uudistamassa asuin- ja kiinteistömarkkinoita. Energiatehokkuuden ja ympäristöystävällisyyden lisäksi IVLP:lla on positiivinen vaikutus kiinteistöjen arvoon. Tässä kirjoituksessa tarkastelemme, miten IVLP:t vaikuttavat kiinteistöjen arvoon eri näkökulmista.

Ilma-vesilämpöpumppujen markkinan kasvu ja sen merkitys

Global Market Insights Inc:n mukaan IVLP-markkinoiden arvon odotetaan kasvavan vuoden 26,5 miljardista (2022) 113,5 miljardiin dollariin vuoteen 2032 mennessä ​​. Tämä kasvu heijastaa niiden kasvavaa suosiota ja potentiaalia kiinteistömarkkinoilla.

IVLP:n rooli Suomen asuntomarkkinoilla

Suomessa IVLP:t ovat kasvattaneet suosiotaan, ja vuonna 2022 niiden myynti kasvoi lähes 60% ​​. Tämä osoittaa, että suomalaiset kiinteistönomistajat ovat yhä enemmän kiinnostuneita energiatehokkaista ja ympäristöystävällisistä lämmitysratkaisuista.

Energiatehokkuuden taloudelliset hyödyt kiinteistön omistajille

Nykyaikaiset IVLP:t ovat 3–5 kertaa energiatehokkaampia kuin perinteiset lämmitysmuodot, mikä vähentää merkittävästi kiinteistöjen lämmityskustannuksia (jopa 40%) ​​.

Ympäristötietoisuus ja asunnon arvon kasvu

Ympäristötietoisuuden kasvu: Yhä useammat ostajat arvostavat ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita koteja. IVLP:n asennus voi tehdä kiinteistöstä houkuttelevamman ympäristötietoisille ostajille. Tämä voi nopeuttaa kiinteistön myyntiprosessia ja houkutella laajempaa ostajakuntaa.

Arvonlisäys: Tutkimukset osoittavat, että IVLP:t voivat lisätä kiinteistön arvoa merkittävästi, jopa 7,1% . Tämä voi olla erityisen merkittävää alueilla, joilla energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys ovat tärkeitä tekijöitä kiinteistön arvostuksessa.

Muut vaikutukset kiinteistön arvoon

IVLP:t eivät ainoastaan paranna kiinteistön energiatehokkuutta ja houkuttele ympäristötietoisia ostajia, vaan ne voivat myös lisätä markkina-arvoa ja tuoda säästöjä muilla tavoilla:

Pitkäikäisyys ja vähäinen huolto: IVLP:t vaativat vähemmän huoltoa ja kestävät pidempään kuin perinteiset lämmitysjärjestelmät, mikä vähentää pitkän aikavälin ylläpitokustannuksia ​​.

Mahdollisuus valtiontukiin: Suomessa on saatavilla valtiontukia ja kannustimia (ARA -energia avustus), jotka vähentävät IVLP:n asennuskustannuksia ja tekevät investoinnista houkuttelevamman​. Lue energia-avustuksen hakemisesta >> 

Yhteenveto

Ilma-vesilämpöpumppujen kasvava suosio ja niiden tuomat hyödyt energiatehokkuudessa, ympäristöystävällisyydessä ja kustannussäästöissä tekevät niistä tärkeän tekijän nykyaikaisten kiinteistöjen arvostuksessa. Suomessa ja muualla maailmassa IVLP:t tarjoavat kiinteistönomistajille mahdollisuuden parantaa kiinteistöjensä markkina-arvoa samalla kun edistetään kestävää ja ympäristöystävällistä asumista. 

Ilma-vesilämpöpumpun hankinta ja asentaminen

Mikäli haluat tarjouksen ilma-vesilämpöpumpusta asennuksineen, saat asiantuntijaltamme veloituksettoman kartoituksen kohteestasi. Soita 09 4289 1192 tai lähetä sähköpostia myynti@hesatek.fi.

 

Lue lisää asennuksesta >>
Tutustu hinnastoon >>

 

Meistä

Olemme Mitsubishi, Toshiba ja Gree ilmalämpöpumppujen, ilma-vesilämpöpumppujen sekä jäähdytyslaitteiden virallinen jälleenmyyjä, asentaja ja huoltaja. Jo 14 vuoden ajan olemme tarjonneet avaimet käteen periaatteella lämmitys- ja viilennysratkaisuja niin yksityis- kuin yritysasiakkaillekin.

 

 

Lähdeluettelo

  1. Global Market Insights Inc.

  2. IEA (International Energy Agency)

  3. U.S. Department of Energy

  4. Airahome

  5. Pv Magazine International

  6. Suomen Lämpöpumppuyhdistys SULPU

  7. Nature Energy

Hesatek Oy - Lämpöpumput lämmitykseen ja viilennykseen

Olemme Mitsubishi, Toshiba ja Gree ilmalämpöpumppujen, ilma-vesilämpöpumppujen sekä jäähdytyslaitteiden virallinen jälleenmyyjä, asentaja ja huoltaja. Jo 14 vuoden ajan olemme tarjonneet avaimet käteen periaatteella lämmitys- ja viilennysratkaisuja niin yksityis- kuin yritysasiakkaillekin. Mikäli haluat tarjouksen, saat asiantuntijaltamme veloituksettoman kartoituksen kohteestasi. Voit ostaa laitteita, varaosia ja tarvikkeita myös suoraan verkkokaupastamme.

Jätä tarjouspyyntö

Haluaisitko tarjouksen lämpöpumpusta tai kaipaako nykyinen laitteesi huoltoa?
Valitse alta mitä tarjouspyyntösi koskee ja lähetä lomake. Palaamme asiaan 1-3 arkipäivän sisällä.
Voit myös soittaa numeroon 09 4289 1192 (klo 8-15) mikäli asiallasi on kiire.