Toshiba Premium + ilmalämpöpumppu - Hesatek Oy

Sopivan ilmalämpöpumpun valinta

Löydä kohteeseesi paras ilmalämpöpumppu ja aloita energiansäästö sekä miellyttävästä sisäilmasta nauttiminen!

Toshiba Premium + ilmalämpöpumppu - Hesatek Oy
Ilmalämpöpumppu makuuhuoneessa - Hesatek Oy

Ilmalämpöpumpun valinta kohteen mukaan

Ilmalämpöpumpun valintaan vaikuttavat sekä asennuspaikka että lämpöpumpun käyttötarkoitus. Valintaprosessissa on tärkeää pohtia, onko tavoitteena vähentää lämmityskustannuksia asentamalla lämpöpumppu nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalle energiansäästöä ajatellen. Vaihtoehtoisesti voidaan harkita koko kiinteistön lämmitysjärjestelmän toteuttamista esimerkiksi ilma-vesilämpöpumpulla. On myös mahdollista, että lämpöpumpun ensisijainen käyttötarkoitus on viilennys.

Ilmalämpöpumppu on sopiva ratkaisu monenlaisiin kohteisiin, kuten omakotitaloihin, rivitaloihin, paritaloihin ja mökkeihin, tarjoten energiatehokkaan lämmitysvaihtoehdon. Lisäksi ilmalämpöpumppu voi toimia tehokkaana lisälämmönlähteenä esimerkiksi autotalleissa.

Asiantuntijamme auttavat mielellään juuri sinulle sopivan ilmalämpöpumpun valinnassa. Ota rohkeasti yhteyttä!

Tilaa ilmainen kartoitus

Esimerkkikohteita

Ilmalämpöpumppu kerrostaloon

Kerrostaloasunnon viilentäminen

Viime vuosien aikana ilmalämpöpumppuja on asennettu runsaasti kerrostaloihin huoneilman viilentämiseksi, sillä kesähelteillä kerrostaloasunnon sisälämpötila saattaa nousta sietämättömän kuumaksi. Viileässä asunnossa on miellyttävämpää asua ja nukkua. Ilmalämpöpumppu helpottaa myös vanhempien ihmisten ja esimerkiksi sydänsairaiden ihmisten asumista, joille kuuma sisäilma saattaa olla merkittävä terveysriski. Huomaathan, että kerrostaloissa ilmalämpöpumpun käyttö on usein rajoitettu vain viilennykseen. 

Ilmalämpöpumpun asentaminen kerrostaloon

Ilmalämpöpumpun asentaminen ei poikkea merkittävästi muistakaan asennuskohteista. Sisäyksikön paikka täytyy suunnitella siten, että se pystyy kierrättämään mahdollisimman laajasti ilmaa parhaan viilennystehon aikaansaamiseksi. Ulkoyksikkö asennetaan parvekkeelle matalille värinänvaimennetuille parvekesäätöjaloille, jolloin ulkoyksikön yläreuna jää parvekekaiteen alapuolelle. Ulkoseinään tehdään kylmäaineputkille, sähköjohdoille ja kondenssivesiletkulle läpivientireikä ja se tehdään usein timanttiporauksella (betoniseinä). Kerrostalossa kondenssiveden poistoon tulee kiinnittää huomiota kosteusvaurioiden välttämiseksi.

Mikäli ulkoyksikkö on lasitetulla parvekkeella, tulee aina vähintään yksi parvekeikkuna pitää auki laitteen käytön aikana.

Tilaa ilmainen kartoitus
Ilmalämpöpumppu kerrostalossa - Hesatek OyIlmalämpöpumppu parvekkeella - Hesatek Oy
Ilmalämpöpumppu rivitalossa - Hesatek Oy

Ilmalämpöpumppu rivi- ja paritaloon

Sopivan ilmalämpöpumpun valinnassa ja mitoituksessa tulee ottaa huomioon tilan koko sekä pumpun käyttötarkoitus. Ennen ilmalämpöpumpun hankkimista on tärkeää selvittää taloyhtiön säännöt ja mahdolliset rajoitukset liittyen ilmalämpöpumppuihin. Ilmalämpöpumpun asentaminen edellyttää taloyhtiön suostumusta sekä hyväksyttyä muutostyöilmoitusta. Kaukolämpöä tai maalämpöä käyttävissä rivitaloissa ilmalämpöpumppujen käyttö saattaa olla rajattu ainoastaan viilennykseen. Rivi- ja paritaloissa, joissa lämmitys tapahtuu suorasähkölämmityksellä, ilmalämpöpumppujen asentaminen jokaiseen asuntoon voi olla kannattavaa, sillä se mahdollistaa lämmityskustannusten alentamisen.

Taloyhtiöissä, joissa ilmalämpöpumppuja ei ole aiemmin käytetty, saattaa esiintyä ennakkoluuloja erityisesti laitteiden äänitason suhteen. Esimerkiksi ulkoyksikön äänitaso on usein mainittu tuote-esitteissä EU-määräysten mukaisesti, mitattuna metrin etäisyydeltä ja korkeudelta laitteesta. Ympäristöministeriö on määritellyt 45 desibelin (A) äänitason mittauskohteiden äänitasoksi, joka mitataan naapurihuoneiston ikkunan kohdalta. Todellisuudessa tämä äänitaso on huomattavasti alle 45 dB (A).

Kysy lisää ja pyydä tarjous

Ilmalämpöpumppu omakotitaloon

Sopivan ilmalämpöpumpun valinta ja mitoitus ovat riippuvaisia tilan koosta ja pumpun käyttötarkoituksesta. Kun valitset sopivaa laitemallia, on hyvä pohtia, mitä ominaisuuksia haluat ilmalämpöpumpulta: esimerkiksi maksimaalista energiansäästöä, tehokasta viilennystä, tyylikästä muotoilua tai etäohjausmahdollisuutta.

Omakotitaloon ilmalämpöpumppu on erinomainen valinta, erityisesti jos haluat pienentää sähkö- tai öljylämmityskustannuksia. Ilmalämpöpumppu tarjoaa myös miellyttävää viilennystä kuumina kesäpäivinä.

Omakotitalossa sisäyksikkö asennetaan yleensä seinälle. Kohteen erityispiirteiden perusteella voidaan kuitenkin valita myös lattiamalli, joka asennetaan seinän alaosaan, tai kattokasettimalli, joka asennetaan kattoon. Kaksikerroksisessa omakotitalossa paras ratkaisu on usein kahden erillisen ilmalämpöpumpun asentaminen: yksi sisäyksikkö alakertaan ja toinen yläkertaan. Vaihtoehtoisesti voi valita myös multi-split-mallisen ulkoyksikön, johon voi liittää kaksi tai useamman sisäyksikön.

Tilaa ilmainen kartoitus
Ilmalämpöpumppu omakotitalossa - Hesatek Oy
Ilmalämpöpumppu mökillä - Hesatek Oy

Ilmalämpöpumppu mökille

Ilmalämpöpumppu on erinomainen vaihtoehto mökin lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmäksi. Sopivan ilmalämpöpumpun valintaan vaikuttavat tilan koko ja se, mihin tarkoitukseen pumppua aiotaan käyttää. Ilmalämpöpumpun avulla kesämökin lämmittäminen on helppoa, vaivatonta ja energiatehokasta, mikä puolestaan pidentää mökin käyttöaikaa ja parantaa asumismukavuutta. Lisäksi ilmalämpöpumpun avulla voidaan ylläpitää mökissä tiettyä lämpötilaa ympäri vuoden, mikä pitää tilan lämpimänä ja ilman kosteuden alhaisena.

Kesän kuumina päivinä ilmalämpöpumppu tarjoaa myös tehokkaan tavan viilentää mökkiä ilman, että ikkunoita tarvitsee avata.

Wi-Fi-etäohjauksen avulla voit valvoa ja säätää mökkisi lämpötilaa mukavasti kotisohvaltasi, kunhan mökillä on käytettävissä Wi-Fi-yhteys. Mikäli mökki ei ole varustettu kiinteällä Wi-Fi-yhteydellä, ilmalämpöpumppua voidaan hallita myös matkapuhelimen kautta. Tämä edellyttää erillisen, SIM-kortilla toimivan etäohjauslaitteen hankkimista lisävarusteena. Olemme iloisia voidessamme kertoa sinulle lisää tästä mahdollisuudesta.

Autamme sinua valitsemaan sopivan ilmalämpöpumpun mökillesi ja hoidamme myös asennuksen. Samalla saat selkeän ohjeistuksen ilmalämpöpumpun käytöstä. Myöskin ilmalämpöpumpun huolto onnistuu kätevästi kauttamme.

Tilaa ilmainen kartoitus

Ilmalämpöpumppu autotalliin

Ilmalämpöpumppu on erinomainen valinta paitsi autotallin, myös harrastetilojen, varastojen tai piharakennusten lämmitykseen ja viilennykseen.

Tilojen koko sekä käyttötarkoitus ovat tärkeitä huomioitavia seikkoja ilmalämpöpumpun valinnassa. Ilmalämpöpumpulla autotallin lämpötilan voi pitää tasaisesti noin 8-10 asteessa ylläpitolämmityksen avulla, mikä puolestaan takaa tilan pysymisen kuivana ympäri vuoden. Lämpötilan nostaminen on helppoa ja tehokasta silloin, kun tilaa käytetään. Wi-Fi-ohjauksen ansiosta lämpötilan säätäminen ja seuranta on mahdollista myös etäältä.

On kuitenkin tärkeää muistaa, että ilmalämpöpumppu toimii ensisijaisesti lisälämmönlähteenä, joten tilassa tulee olla myös pääasiallinen lämmitysjärjestelmä, jota voidaan käyttää erityisesti kylmänä talviaikana kovilla pakkasilla.

Tilaa ilmainen kartoitus
Ilmalämpöpumppu autotallissa - Hesatek Oy

Kysy asiantuntijoiltamme vinkkejä ilmalämpöpumpun valintaan

Kokeneet asiantuntijamme varmistavat, että saat kohteeseesi parhaiten tarpeitasi vastaavan ratkaisun. He ovat tukenasi koko ilmalämpöpumpun hankintaprosessin ajan, auttaen laitteen valinnassa, asennuskohteen kartoituksessa sekä sopivien lisävarusteiden valinnassa. Ota siis rohkeasti yhteyttä puhelimitse, sähköpostitse tai sivun alaosasta löytyvän lomakkeen kautta!

Miika Björkbacka - Hesatek Oy

Miika Björkbacka

Myynti, ilmalämpöpumput
Kuluttajat & yritysmyynti

050 501 7673

miika.bjorkbacka@hesatek.fi

Ilkka Sorsa - Hesatek Oy

Ilkka Sorsa

Myynti, ilmalämpöpumput

050 314 1668

ilkka.sorsa@hesatek.fi

Juha Hyyrynen - Hesatek Oy

Juha Hyyrynen

Myynti, ilmalämpöpumput

050 553 5664

juha.hyyrynen@hesatek.fi

Mikael Björkbacka - Hesatek Oy

Mikael Björkbacka

Myynti, ilmalämpöpumput

050 304 3402

mikael.bjorkbacka@hesatek.fi

Matti Ruottinen

Myynti, ilmalämpöpumput

050 306 8460

matti.ruottinen@hesatek.fi

Mikko Vörlin - Hesatek Oy

Mikko Vörlin

Yrittäjä

045 672 2011

mikko.vorlin@hesatek.fi

Scanoffice energiapartneri - Hesatek Oy
Hankintaturvaliike - Hesatek Oy
Scanvarm ilmalämpöpumput - Hesatek Oy
Mitsubishi ilmalämpöpumput - Hesatek Oy
Gree ilmalämpöpumput - Hesatek Oy
Toshiba ilmalämpöpumput - Hesatek Oy

Täytä lomake niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä