Jaa tämä sivu

Ilmalämpöpumpun huolto itse: Ammattilaisen 4 vinkkiä - Hesatek Oy

Ilmalämpöpumpun huolto itse: Ammattilaisen 4 vinkkiä

Kun lämpötilat alkavat syksyn saapuessa laskea, ilmalämpöpumpun rooli kodin lämmitysjärjestelmässä korostuu. Tämän keskeisen laitteen sujuva ja tehokas toiminta on kriittistä läpi kylmien kuukausien, mikä tekee ennen lämmityskauden alkua tehdyistä huoltotoimenpiteistä erityisen tärkeitä. Itsenäisesti suoritettava huolto varmistaa, että ilmalämpöpumppu toimii moitteettomasti ja energiaa säästäen koko talven. Seuraavassa esittelemme asiantuntijoiden suosittelemia toimia, joilla voit itse huoltaa ilmalämpöpumppuasi tehokkuuden maksimoimiseksi:

  1. Karkeasuodattimien puhdistus: Aktiivisessa käytössä olevan ilmalämpöpumpun karkeasuodattimet tulisi puhdistaa kaksi kertaa kuukaudessa. Puhdistus onnistuu pesemällä tai imuroimalla suodattimet. Muista ottaa suodattimet ulos pidikkeistä ennen puhdistusta. Puhtaat suodattimet takaavat paremman ilmanlaadun ja tehokkaamman toiminnan. Älä kuitenkaan yritä puhdistaa sisäyksikön suodattimien alta löytyviä lamelleja itse, sillä ne vaurioituvat helposti. Lamellien puhdistukseen käytetään juuri niitä varten kehitettyä Fresh Wash® huoltopesu tekniikkaa. Jos lamellit vaikuttavat erittäin likaisilta, on syytä varata ammattilaisen huoltopesu.

  2. Ulkoyksikön tarkistus ja puhdistus: Kerran vuodessa kannattaa tarkistaa ulkoyksikön kunto. Autoharja on hyvä väline ulkoyksikön puhdistukseen. Ulkoyksikkö on syytä puhdistaa esimerkiksi oksista ja lehdistä, ettei niistä aiheudu estettä ilmavirralle ja etteivät ne vaurioita ulkoyksikön propellia. Kuuntele myös, onko laitteessa epänormaaleja ääniä käynnistyessään. Tämä voi viitata mahdollisiin ongelmiin, kuten laakerin kulumiseen.

  3. Kondenssiveden valumisen tarkistus: Varmista, että kondenssivesi valuu esteettä ulos. Tämän voi testata kaatamalla lasillisen vettä sisäyksikön suodattimien alta löytyvien lamellien alareunaan. Ole huolellinen ettet kaada vettä väärään paikkaan, ja jos olet epävarma mihin vesi kannattaa kaataa, otathan meihin yhteyttä. Kondenssiveden esteetön valuminen estää mahdollisia vahinkoja ja parantaa laitteen toimintaa. 

  4. Lämmitys ja viilennystilan tarkistus: Jos huomaat puhallusilman lämpötilassa muutoksia, voi sisäyksikössä olla kylmäainevaje. Kylmäainevajeesta voi johtua se, että ilmalämpöpumppu ei puhalla riittävän viileää tai lämmintä ilmaa. Tämä voi vaikuttaa laitteen tehokkuuteen ja aiheuttaa lisäkustannuksia, jos laite joutuu tekemään työtä yliteholla. Kylmäaineen lisäyksen voi suorittaa kylmäaineluvallinen asennusliike.

Lopuksi, vaikka monet huoltotoimenpiteet voi tehdä itse, on aina hyvä konsultoida ammattilaista epävarmoissa tilanteissa tai kun tarvitaan syvempää huoltoa. On suositeltavaa, että ilmalämpöpumppu huolletaan ammattilaisella noin 2-4 vuoden välein. Hesatek Oy:n Fresh Wash® -huoltopesu on erinomainen tapa varmistaa, että ilmalämpöpumppusi toimii tehokkaasti ja pitkäikäisesti. Ota yhteyttä ja kysy olisiko jo huollon aika!

Varaa ammattilaisen huolto nyt >> 

Huomio: Hesatek Oy ei ota vastuuta laitteelle mahdollisesti aiheutuneista vaurioista itse tehdyissä huoltotoimenpiteissä.

Hesatek Oy - Lämpöpumput lämmitykseen ja viilennykseen

Olemme Mitsubishi, Toshiba ja Gree ilmalämpöpumppujen, ilma-vesilämpöpumppujen sekä jäähdytyslaitteiden virallinen jälleenmyyjä, asentaja ja huoltaja. Jo 14 vuoden ajan olemme tarjonneet avaimet käteen periaatteella lämmitys- ja viilennysratkaisuja niin yksityis- kuin yritysasiakkaillekin. Mikäli haluat tarjouksen, saat asiantuntijaltamme veloituksettoman kartoituksen kohteestasi. Voit ostaa laitteita, varaosia ja tarvikkeita myös suoraan verkkokaupastamme.

Jätä tarjouspyyntö

Haluaisitko tarjouksen lämpöpumpusta tai kaipaako nykyinen laitteesi huoltoa?
Valitse alta mitä tarjouspyyntösi koskee ja lähetä lomake. Palaamme asiaan 1-3 arkipäivän sisällä.
Voit myös soittaa numeroon 09 4289 1192 (klo 8-15) mikäli asiallasi on kiire.