fbpx

Hesatek asennus Ilmalämpöpumpun asennus Ilmalämpöpumpun asennus aloitetaan tavallisesti asennuskartoituksella.

Ilmalämpöpumpun asennus aloitetaan tavallisesti asennuskartoituksella, jossa asiakkaan näkökulmasta selvitetään seuraavat asiat: ilmalämpöpumpun sijoituspaikka sisä- / ulkoyksikölle, arvioidaan vaikutusalue ja kuinka monta ilmalämpöpumppua mihinkin kohteeseen tarvitaan. Asennuskartoituksen perusteella kerromme asiakkaalle ilmalämpöpumppujen hinnan asennettuna. Tilaa asennuskartoitus tästä!

Hesatek asennus

Asennustyö

Ilmalämpöpumpun asennustyö aloitetaan tavallisesti sisäyksikön asennuksesta. Usein sisäyksikkö asennetaan ulkoseinälle, jolloin läpivienti tehdään sisäyksikön taakse. Kylmäaineputket saadaan tällöin vietyä läpiviennistä suoraan ulkoyksikölle ja sisälle jää näkyviin vain sisäyksikkö.

Sisä- ja ulkoyksikön väliin asennetaan kylmäaineputket sekä sähkökaapeli, jotka jäävät muovisen asennuskotelon alle piiloon. Jäähdytyskäytössä syntyvä kondenssivesi johdetaan sisäyksiköltä kondenssivesiputkella ulos tai viemäriin.

Seinään tehtävä läpivientireikä on halkaisijaltaan noin 70mm ja se tehdään ulospäin kaatavaksi. Kosteusongelmien välttämiseksi ulkoseinän läpiviennissä pyritään käyttämään aina muovista läpivientiputkea, jonka ympärykset eristetään. Höyrysulun kohdalle laitetaan tiivistysmassa ja läpivienti eristetään tavallisesti pu-vaahdolla. Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö asennetaan ulkoseinään, kivijalkaan tai seinän viereen maatukitelineelle riippuen seinärakenteesta. Seinäasennuksessa käytetään aina tärinänvaimentimia.

Sisä- ja ulkoyksikön väliset putket kytketään ja järjestelmä tyhjiöidään järjestelmässä mahdollisesti olevan kosteuden vuoksi. Tyhjiöintiaika vaihtelee asennuksesta, laitteistosta ja olosuhteista riippuen n. 30 minuutista jopa vuorokauteen. Tavallisesti ilmalämpöpumpun tyhjiöinti kestää noin yhden tunnin. Tyhjiöinnin loputtua järjestelmän tiiveys tarkastetaan.

Asennuspöytäkirjat ja käyttöopastus
Kun ilmalämpöpumpun asennus on valmis, työstä tehdään asennuspöytäkirjat asiakkaalle ja asennusliikkeelle sekä annetaan asiakkaalle käyttöopastus laitteen toiminnasta.

Sovi asennuskartoitus tai kysy lisää soittamalla numeroon 09 4289 1192, täyttämällä yhteydenottolomake tai lähettämällä sähköpostia.

Ota yhteyttä!

Juha Kaarinen

Myynti, ilmalämpöpumput,ilma-vesilämpöpumput

Miika Björkbacka

Myynti, ilmalämpöpumput. Kuluttajat & Yritysmyynti
Valikko
OTA YHTEYTTÄ