Ilmalämpöpumpun asennus

Ilmalämpöpumpun asennus aloitetaan tavallisesti asennuskartoituksella, jossa asiakkaan näkökulmasta selvitetään seuraavat asiat: ilmalämpöpumpun sijoituspaikka sisä- / ulkoyksikölle, arvioidaan vaikutusalue ja kuinka monta ilmalämpöpumppua mihinkin kohteeseen tarvitaan. Asennuskartoituksen perusteella kerromme asiakkaalle ilmalämpöpumppujen hinnan asennettuna.

Tilaa asennuskartoitus tästä!

Hesatek ilmalämpöpumpun asennus

Ilmalämpöpumpun asennusvaiheet

1. Ilmalämpöpumpun asennustyö aloitetaan sisäyksikön asennuksesta. Sisäyksikkö asennetaan yleensä ulkoseinälle, jolloin läpivienti tehdään sisäyksikön taakse. Kylmäaineputket saadaan tällöin vietyä läpiviennistä suoraan ulkoyksikölle ja sisälle jää näkyviin vain sisäyksikkö.

2. Seinään tehtävä läpivientireikä on halkaisijaltaan noin 70mm ja se tehdään ulospäin kaatavaksi. Kosteusongelmien välttämiseksi ulkoseinän läpiviennissä käytetään muovista läpivientiputkea, jonka ympärykset eristetään. Höyrysulun kohdalle laitetaan tiivistysmassa ja läpivienti eristetään tavallisesti pu-vaahdolla. Ilmalämpöpumpun ulkoyksikkö asennetaan seinän viereen seinä- tai maatelineelle. Parvekeasennuksissa ulkoyksikkö asennetaan aina värinänvaimennetuille parvekesäätöjaloille.

3. Sisä- ja ulkoyksikön väliin asennetaan kylmäaineputket sekä sähkökaapeli, jotka jäävät muovisen asennuskotelon alle piiloon. Sähkö otetaan pistotulpalla sisä- tai ulkoyksikön vierestä. Jäähdytyskäytössä syntyvä kondenssivesi johdetaan sisäyksiköltä kondenssivesiputkella ulos.

4. Sisä- ja ulkoyksikön väliset putket kytketään ja järjestelmä tyhjiöidään järjestelmässä mahdollisesti olevan kosteuden vuoksi. Tavallisesti ilmalämpöpumpun tyhjiöinti kestää noin yhden tunnin. Tyhjiöinnin loputtua järjestelmän tiiveys tarkastetaan.

5. Kun ilmalämpöpumpun asennus on valmis, työstä tehdään asennuspöytäkirjat asiakkaalle ja asennusliikkeelle sekä annetaan asiakkaalle käyttöopastus laitteen toiminnasta.

Hesatek Oy ilmalämpöpumpun asennusvaiheita
Hesatek Oy ilmalämpöpumpun asennus

Sovi asennuskartoitus tai kysy lisää soittamalla numeroon 09 4289 1192, täyttämällä yhteydenottolomake tai lähettämällä sähköpostia.

Ota yhteyttä!

Hesatek Oy Miika Björkbacka

Miika Björkbacka

Myynti, ilmalämpöpumput
Kuluttajat & yritysmyynti
Valikko
OTA YHTEYTTÄ